Rype med physalis og gåselever

INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
Bryst fra 4 ryper
200 g gåselever
Salt og pepper
100 g sjalottløk
3 dl portvin
1/2 ss brunt sukker
4 ltr rypekraft
Ev. maizenajevning
50 g smør
4 persillerøtter
6 - 8 physalis (ananaskirsebær)
Rypebryst: Bein ut rypebrystene og skjær en lomme midt i. Fyll lommen med gåselever. Krydre brystene med salt og pepper og brun dem gylne på alle sider i en stekepanne. Stek dem så i ovnen ved 180°C i 5 minutter. La kjøttet hvile før servering.
Saus: Skrell og hakk sjalottløken og fres den myk i en kjele. Hell over portvin og brunt sukker og kok inn til det halve. Tilsett rypekraft og la det koke ned til 4 – 5 dl. Sil sausen, jevn den om nødvendig med maizena og rør inn smøret.
Garnityr: Persilleroten skrelles. Skjær 4 – 5 snitt fra tuppen og mot den tykkere delen med en kniv, men la roten henge sammen i bunnen. Stek røttene gylne i smør.
Servering: Legg 2 brystfileter på hver tallerken og legg litt saus på og rundt stykkene. Persilleroten anrettes stående med physalis som pynt. Fordel noen physalisskiver på tallerkenen i tillegg.