top of page

Rype med gresskar og melon

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

100 g sjalottløk
Smør til steking
3 dl portvin
1/2 ss brunt sukker
4 ltr rypekraft
50 g smør

Bryst fra 4 ryper
Salt og pepper

200 g gresskar
1 kvast timian
1 vårløk
200 g melon

800 g mandelpoteter

Saus: Skrell og hakk sjalottløken og fres den myk i en kjele. Hell over portvin og brunt sukker og kok inn til det halve. Tilsett rypekraft og la det koke ned til 4 – 5 dl. Sil sausen, jevn den om nødvendig med maizena og rør inn smøret.
Rype: Flå brystene. Pensle dem med smør, krydre med salt og pepper og stek dem i ovn ved 200°C i 8 minutter. La kjøttet hvile.
Grønnsaker: Skjær gresskar i terninger og surr dem møre i smør. Smak til med salt, pepper og timian. Ha i finstrimlet vårløk og melon skåret i biter.
Poteter: Potetene skjæres i kubber som surres gylne og myke i smør.
Servering: Legg melon og gresskarblanding på tallerkenen. Skjær bryststykkene fra skroget. Den store fileten legges i bunnen med indrefileten (nærmest skroget) oppå. Legg potetkubber pent rundt og fordel sausen.

Bold Title

bottom of page