Rullet abbor
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
Abborruller:
4 abborfileter uten skinn og bein, ca. 400 g totalt
1 dl salt
1 dl sukker
1 l vann
2 ts sterk sennep
2 noriflak
Gulrotpuré:
2 store gulrøtter
Solsikkeolje
1 dl multepuré (se oppskrift under)
Flaksalt
Multepure:
1,5 dl rørte multer
2 ss sukker
Sennepsfrø:
1 dl sennepsfrø
Vann
1 dl tørr eplemost
1 dl eplesidereddik
Til servering:
4 blader rød kinakål
4 tynne skiver spekeskinke
4 dl kalvekraft
2-3 ss rapsolje
Abborruller:
Rør ut salt og sukker i vann. La abborfiletene ligge i 15 minutter i laken. Tørk dem godt. Smør et tynt lag med sennep på noriflakene og legg på 2 fileter på hvert flak. Rull dem sammen. Varm dem på indirekte varme på grillen, til en kjernetemperatur 50 °C.
Gulrotpuré:
Skrell gulrøttene og del dem i mindre biter. Kok dem møre i solsikkeolje (ca. 110 °C, de skal ikke bli fritert). Hell av oljen (den kan brukes flere ganger). Kjør de varme gulrøttene til puré sammen med multepureen. Smak til med salt.
Multepure:
Rør multer og sukker glatt og sil av kjernene.
Sennepsfrø:
Kok opp en kjele med vann. Kok sennepsfrøene et par minutter. Bytt vann og gjenta prosessen 3 ganger. Varm opp eplesidereddik og eplemost. Legg sennepsfrøene i eplelaken og avkjøl.
Til servering:
Fres kålbladene i olje. Ha over noen spiseskjeer av syltelaken fra sennepsfrøene.
Stek spekeskinken sprø i en panne med litt olje. La dem renne av på kjøkkenpapir.
Kok kalvekraften inn til halvparten og rør inn et par spiseskjeer rapsolje rett før servering.
Anrett alt på tallerkener.