top of page

Rullet abbor

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

Abborruller:
4 abborfileter uten skinn og bein, ca. 400 g totalt
1 dl salt
1 dl sukker
1 l vann
2 ts sterk sennep
2 noriflak

Gulrotpuré:
2 store gulrøtter
Solsikkeolje
1 dl multepuré (se oppskrift under)
Flaksalt

Multepure:
1,5 dl rørte multer
2 ss sukker

Sennepsfrø:
1 dl sennepsfrø
Vann
1 dl tørr eplemost
1 dl eplesidereddik

Til servering:
4 blader rød kinakål
4 tynne skiver spekeskinke
4 dl kalvekraft
2-3 ss rapsolje

Abborruller:
Rør ut salt og sukker i vann. La abborfiletene ligge i 15 minutter i laken. Tørk dem godt. Smør et tynt lag med sennep på noriflakene og legg på 2 fileter på hvert flak. Rull dem sammen. Varm dem på indirekte varme på grillen, til en kjernetemperatur 50 °C.

Gulrotpuré:
Skrell gulrøttene og del dem i mindre biter. Kok dem møre i solsikkeolje (ca. 110 °C, de skal ikke bli fritert). Hell av oljen (den kan brukes flere ganger). Kjør de varme gulrøttene til puré sammen med multepureen. Smak til med salt.

Multepure:
Rør multer og sukker glatt og sil av kjernene.

Sennepsfrø:
Kok opp en kjele med vann. Kok sennepsfrøene et par minutter. Bytt vann og gjenta prosessen 3 ganger. Varm opp eplesidereddik og eplemost. Legg sennepsfrøene i eplelaken og avkjøl.

Til servering:
Fres kålbladene i olje. Ha over noen spiseskjeer av syltelaken fra sennepsfrøene.
Stek spekeskinken sprø i en panne med litt olje. La dem renne av på kjøkkenpapir.
Kok kalvekraften inn til halvparten og rør inn et par spiseskjeer rapsolje rett før servering.

Anrett alt på tallerkener.

Bold Title

bottom of page