Rugmelpanert sei med løkkompott
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
600 g seifilet
2 dl sammalt rug
1 ts salt
1 ts pepper, kvernet
Olje og smør til steking
2 løk
2 dl vann
1 buljongterning
2 ss sennep, grov
1 ts sukker
Salt og pepper
4 asparges
1 ss olivenolje
Spirer, friske, til pynt
Del fisken i fire like store stykker. Bland mel med salt og pepper. Vend fiskestykker i mel. Stek fisk i en panne med olje og smør.
Kutt løk i skiver. Stek løk lyserbun i fettet fra fisken. Ha i vann og buljongterning. Kok til all væske er fordampet. Vend inn sennep og sukker. Smak til med salt og pepper.
Kutt asparges i tynne skiver med en potetskreller. Kok 20 sek i lettsaltet vann. Avkjøl i isvann. Vend asparges i olivenolje, salt og pepper ved servering.
Pynt med friske spirer ved servering.
Servér med poteter, ris eller pasta.