top of page

Rosastekt rype

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

4 ryper (brystene)
Salt og pepper
1 dl persille
4 baconskiver

2 ss honning
2 ss sitronsaft
3 dl skogsbær
1 pose sjysaus
1 ss rosmarin, frisk, hakket

4 gulrøtter
800 g poteter
1 ss smør
Rosmarin, frisk til pynt

Ha salt og pepper på kjøttet. Legg sammen to og to bryst med litt persille mellom, og surr en skive bacon rundt. Brun i stekepanne og etterstek i ovn på 180 °C til en kjernetemperatur på 57 °C. La brystene hvile før du deler dem i to.
Kok opp honning og sitronsaft og vend i bærene. Lag saus som anvist på pakken. Smak til med salt, pepper og rosmarin. (Ha gjerne en skvett rødvin i sausen).
Skrell og del gulrøtter på langs og poteter i skiver. Kok møre i saltet vann. Stek i litt smør. Anrett på tallerkener. Pynt med rosmarin.

Det går fint å bruke duebryst eller viltkjøtt istedenfor rype.

Bold Title

bottom of page