top of page

Rosastekt reinsdyrplomme

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

800 g mørt reinsdyrkjøtt
Salt og pepper
Smør til steking

3 dl rødvin
3 ltr reinsdyrkraft
1 ss kaffebønner

1 løk

400 g kantareller

2 rødløk finstrimlet
1 ss hvitvinseddik
2 ss sukker

1 skorsonerrot (pynt, kan sløyfes)
2 dl soyaolje til fritering

Kjøtt: Gni inn kjøttet med salt og pepper og brun alle sider raskt i smør i en stekepanne. Stek kjøttet i ovn ved 80°C til kjernetemperaturen er 56°C (bruk steketermometer). La kjøttet hvile før oppskjæring.
Saus: Kok inn rødvin til halv mengde. Tilsett kraften og la det koke inn til 5–6 dl saus. Tilsett kaffebønnene da 5–6 minutter gjenstår av koketiden.
Løkskåler: Skrell løken og kok den hel i 4–5 minutter. Del løken i to og plukk “skålene” fra hverandre.
Sopp: Kantarellene renses og surres gylne i smør. Krydre med salt og pepper.
Garnityr: Finstrimlet rødløk surres mør i smør sammen med eddik og sukker.
Pynt: Vask skorsonerrota fri for sand og skjær tynne skiver på langs med gulrotskreller eller ostehøvel. Friter skivene i 2 dl soyaolje på middels varme til de blir brune og sprø.
Servering: Legg rødløk på tallerkenen og en god skive kjøtt oppå. Kantarellene fylles i løkskålene. Strø noen kaffebønner på tallerkenen og legg saus rundt. Pynt med skorsonerskiven og evt litt grønt.

Bold Title

bottom of page