Rosastekt reinsdyrfilet
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
600 g ytrefilet av reinsdyr
Salt og pepper
Olje til steking
8 dl rødvin
1 kanelstang
2 ss sukker
2 ss rødvineddik
4 pærer
200 g kantareller
1 ss smør
2 ss crème fraîche
Salt og pepper
1 ss vann
50 g sukker
100 g tranebær
Gni kjøttet inn med salt og pepper. Brun fileten på alle sider i en varm stekepanne. Legg kjøttet over i en ildfast form og stek 2-3 min i ovn på 180 °C. La kjøttet hvile 10 min før det serveres.
Kok opp rødvin, kanel, sukker og eddik. Skrell pærer og fjern kjerner. Ha pærene i laken og la dem trekke uten at det koker i 40 min, eller til de er helt myke.
Børst soppen ren og del i biter. Stek lysebrune i smør. Tilsett crème fraîche og smak til med salt og pepper.
Kok opp vann og sukker. Tilsett tranebær og kok til sirupkonsistens. Bruk som saus.