top of page

Rosastekt reinsdyr

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

800 g mørt reinkjøtt (indrefilet, ytrefilet eller lår)
Salt og pepper

2 dl rødvin
3 dl portvin
3 l reinsdyrkraft

300 g rødkål
50–100 g smør
4 ss eddik
2 ss sukker
1 eple

400 g sopp
200 g løk
50 g persille
1 ss gåselever

Gni kjøttet inn med salt og pepper og brun alle sider raskt i en stekepanne.
Stek kjøttet i ovnen på 80°C til kjernetemperaturen er 56°C (bruk steketermometer). La kjøttet hvile før oppskjæring.

Saus: Kok inn rødvin og portvin til halv mengde. Tilsett kraften og la det koke inn til 5 – 6 dl saus.

Rødkål: Finstrimle rødkålen og surr den i litt smør. Tilsett eddik og sukker og la det koke i 30 minutter. Skrell eplet, fjern kjernehuset og skjær resten i terninger. Bland eplebitene med kålen og la det surre i 5 minutter. Smak til med salt og pepper.

Sopp: Del 4–5 sopp i store biter og stek dem til pynt. Hakk resten av soppen, løken og persillen smått og stek det gyllent.
Hakk gåseleveren og rør den inn. Smak til med salt og pepper.

Servering: Skjær kjøttet i biffer. Legg biffene på toppen av soppblandingen og topp med stekt sopp i biter. Fordel rødkålen ved siden av, og drypp sausen pent rundt.

Bold Title

bottom of page