top of page
Rosastekt ku
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
800 g mørt kukjøtt (indre-, ytrefilet, mørbrad eller flatbiff)
Salt og pepper
Smør til steking
700 g mandelpoteter
100 g smør
1 fedd hvitløk
3 dl rødvin
1/2 ss sukker
3 ltr ku- eller kalvekraft
1/2 kg sopp
Gni inn kjøttet med salt og pepper og brun det på alle sider i smør i en stekepanne. Sett det deretter i ovnen ved 78 °C til kjernetemperaturen er 56 °C (bruk steketermometer).
Skrell potetene og kok dem møre. Hell av vannet, damp dem tørre og mos dem. Rør inn smør og finhakket hvitløk.
Kok opp rødvin og sukker og redusér til det halve. Tilsett kraft og kok inn til ca 5 dl ferdig saus. Del opp soppen, stek den og bland den i sausen før servering.
Bold Title
bottom of page