top of page

Rosastekt bryst og confitert lår av rype

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

2

Rosastekt rypebryst og confitert lår
1 rype
Grovt salt
1 kvist rosmarin
1 fedd hvitløk
4 dl nøytral olje
1 gressløkblomst

Blåbærsaus og grillet persillerot
1 rypeskrog
1 stor sjalottløk
1 dl rødvinseddik
1 l kyllingkraft
1 dl blåbærsirup
1 stor persillerot
Marikåpe

Neper og grønnkål
1 stor nepe
1 håndfull plukket og vasket grønnkål
2 ss eplesidereddik
2 ss olivenolje
Salt og sukker

Rosastekt rypebryst og confitert lår
Plukk rypen fri for fjær og rens ut innmaten. Skjær av bryst og lår, og ta vare på resten til sausen. Dekk lårene med grovt salt og la det stå 1 time. Skyll av saltet. Legg lårene, rosmarin og hvitløk i en liten ildfast form og dekk det med olje. Sett det i ovnen på 120 °C i ca. 2 timer til kjøttet begynner å bli mørt. Legg brystene til side mens du gjør klar de andre elementene. Når det nærmer seg serveringstid, stekes brystene med skinnsiden ned i litt olje til de får fin stekeskorpe. Ta dem opp av pannen og krydre med salt og pepper. Sett dem i ­ovnen på 120 ℃ i 5-8 minutter. La dem hvile i ca. 10 minutter til en kjernetemperatur på 54 grader. Pynt med gressløkblomst som gir god løksmak.

Blåbærsaus og grillet persillerot
Fyr opp grillen og grill rypeskroget til det får fin stekeskorpe. Hakk sjalottløken grovt og sauter den i litt olje. Tilsett rødvins­eddik og la det småkoke til det halve. Ha i kyllingkraft og rypeskroget. Væsken bør dekke hele skroget, brekk det ev. opp så det tar mindre plass. Kok inn til det halve og sil kraften. Tilsett blåbærsirup og kok det inn til det begynner å tykne til en passe saus. Smak til med salt, pepper og eddik. Skrubb persilleroten ren, pensle den med litt olje og dryss på salt. Grill roten på lav varme til den får en nærmest brent stekeskorpe og er myk inni. Skjær den i biter og pynt med marikåpe.

Neper og grønnkål
Skjær nepen i tynne skiver, og hakk grønnkålen i fine strimler. Marinér dem i eddik, olje, salt og litt sukker. Du kan ev. pakke inn grønnkålen i nepeskivene som små ­pakker med godsaker.

Bold Title

bottom of page