Roquefortgratinert tournedos
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
Gratinering:
2 skiver loff, fryst
50 g smør
4 ss persille, hakket
100 g roquefortost
1 eggeplomme
4 tournedos à ca 160 g
1 ss smør
Salt og pepper
2 dl oksesjy
1-2 ss sitronsaft
400 g grønne bønner
2 never salat
1 rødløk, hakket
4 ss vinaigrette
Rasp loffskivene og bland med smør, persille, ost og eggeplomme. Form til en rull og legg i fryseren.
Brun kjøttet i smør. Krydre med salt og pepper. Stek i ovn på 160 °C til en kjernetemperatur på 58 °C. Ta ut kjøttet og varm opp ovnen til høyeste temperatur, sett på grillelementet. Ta ut smøret fra fryseren og skjær i fire skiver. Legg en på hver kjøttbit. Gratinér i ovn til det har fått en pen farge.
Kok opp sjyen og smak til med sitronsaft, salt og pepper. Kok bønner i saltet vann og sil fra vannet. Bland bønner med salatblader, løk og vinaigrette.
Servér med potettilbehør og langtidsbakte tomater.