Roastbeef av rein
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
800 g mørt reinsdyrkjøtt (indrefilet, ytrefilet eller lår)
4 ss rosiner
2 dl portvin
4 – 5 ss rømme
8 filo-ark
50 g nykål eller kinakål
20 g bacon
2 dråper trøffelolje
Salt og pepper
Gni inn kjøttet med salt og pepper og brun alle sider raskt i en stekepanne. Stek kjøttet i ovn ved 80°C til kjernetemperaturen er 56°C (bruk steketermometer). La kjøttet hvile før oppskjæring.
Kok rosiner i portvin til vinen er dampet nesten helt bort. Avkjøl.
Finstrimle bacon og kål og fres det mørt i litt smør. Skvett noen dråper trøffelolje over. Avkjøl.
Lag trekanter av 4 filo-ark. Legg på bacon- og kålblanding og klem igjen rundt kantene. Stek “matpakkene” 2 minutter på hver side i en stekepanne. De 4 andre arkene stekes flate i panne eller ovn til de er brune.
Servering: Skjær tykke skiver av den avkjølte biffen. Legg rosiner rundt. Brekk biter av de stekte filoflakene og fordel dem på tallerkenen med litt rømme på. Matpakkene plasseres på kjøttstykkene.