top of page

Roastbeef av rein

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

800 g mørt reinsdyrkjøtt (indrefilet, ytrefilet eller lår)
4 ss rosiner
2 dl portvin
4 – 5 ss rømme
8 filo-ark
50 g nykål eller kinakål
20 g bacon
2 dråper trøffelolje
Salt og pepper

Gni inn kjøttet med salt og pepper og brun alle sider raskt i en stekepanne. Stek kjøttet i ovn ved 80°C til kjernetemperaturen er 56°C (bruk steketermometer). La kjøttet hvile før oppskjæring.
Kok rosiner i portvin til vinen er dampet nesten helt bort. Avkjøl.
Finstrimle bacon og kål og fres det mørt i litt smør. Skvett noen dråper trøffelolje over. Avkjøl.
Lag trekanter av 4 filo-ark. Legg på bacon- og kålblanding og klem igjen rundt kantene. Stek “matpakkene” 2 minutter på hver side i en stekepanne. De 4 andre arkene stekes flate i panne eller ovn til de er brune.
Servering: Skjær tykke skiver av den avkjølte biffen. Legg rosiner rundt. Brekk biter av de stekte filoflakene og fordel dem på tallerkenen med litt rømme på. Matpakkene plasseres på kjøttstykkene.

Bold Title

bottom of page