Ristet paprika-suppe med stekt egg og bacon
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
1 boks pimento, ca 200 g
1 løk
1 chili
1 ss olje
1 ltr kjøttkraft
2 1/2 dl tomatjuice
Salt og pepper
4 skiver bacon
4 egg
Urter til pynt
Olivenolje
Finhakk paprika, løk og chilipepper. Varm opp oljen i en kjele og surr løken til den er blank. Ta løken ut av kjelen og mos den sammen med paprika, chili og litt kjøttkraft i en mikser.
Hell pureen tilbake til kjelen og tilsett resten av kraften og tomatjuicen. Smak til med salt og pepper. Sett kaldt.
Sprøstek baconskivene og legg dem på tørkepapir. Stek eggene i baconfettet. Hell suppen i fire tallerkener og ha i et egg og en baconskive til hver. Pynt med friske urter og ringle litt olivenolje i suppen ved servering.
Bruk gjerne frisk paprika til denne suppen. Stek den da på høy varme slik at den blir litt brent. Dette gir paprikaen en søtere smak.