Ristet ishavsrøye med blomkålkrem
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
600 g mandelpoteter
4 ss olje
2 kvast rosmarin
Salt og pepper
1 blomkål i biter
1 dl crème fraîche
2 rødbeter
2 ss olivenolje
1 ss eddik
50 g smør
1 sjalottløk, hakket
4 ishavsrøyer
1 ss olje
1 ss smør
Del poteter i to på langs og ha dem i ildfast form sammen med olje og rosmarin. Ha på salt og pepper og stek i ovn på 200 °C i ca 25 min til potetene er møre.
Kok blomkål i saltet vann. Sil fra vannet og miks blomkålen med crème fraîche til en puré. Smak til med salt og pepper.
Strimle en rødbete tynt og bland med olivenolje og eddik, la trekke 10 min.
Rasp den andre rødbeten og sil saften over i en kjele. Ha i smør og hakket løk og varm opp. Smak til med salt og pepper.
Filitér fisken og krydre med salt og pepper. Stek fisken i olje og smør og servér med poteter, blomkålpuré, marinerte rødbeter og rødbetsmør.
Servér gjerne med flere grønnsaker, f.eks. asparges.