top of page

Ristet breiflabb med aspargesrisotto

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

500 g asparges
1/2 finhakket løk
1 fedd hvitløk
1 dl olivenolje
200 g risottoris
1 dl hvitvin
4 dl fiskekraft
30 g revet parmesan
1 ss hakket persille
800 g breiflabbfilet
Salt og pepper

Skjær av de nederste 2–3 cm på aspargesstenglene, skrell dem og del dem i biter. Surr løk og hvitløk i 1 ss olje. Ha i ris og hvitvin mens du rører jevnt og trutt. Spe med fiskekraft og småkok risottoen under omrøring i ca 15–20 minutter. Den skal være “al dente”, ikke grøtaktig. Aspargesbitene tilsettes etter 8 minutter. Bruk mer fiskekraft hvis risottoen trenger lenger koketid. Rør inn parmesan og persille like før servering.
Fisken deles i serveringsstykker, krydres med salt og pepper og gjennomstekes i litt olje. Bruk olivenolje som saus.

Bold Title

bottom of page