top of page

Rissuppe

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

1 dl langkornet ris
Ca 1 1/2 liter god kyllingbuljong
Ca 5 cm fersk ingefær i skiver
2 vårløker

Salt

Skyll risen et per ganger i friskt vann. Ha risen i en kjele sammen med buljong, ingefær og vårløk. Kok opp og senk varmen, legg på lokk og kok i 5 min.
Rør rundt i risen for å sjekke at det ikke har brent fast i bunnen. Legg på lokk og kok videre på lav varme i 1 time.
Fjern vårløk og ingefær og smak til suppen med salt. Ha evt litt vann eller buljong i suppen hvis den virker for tykk.

I suppen kan man ha kylling, biff, scampi, svinekjøtt, egg eller forskjellige grønnsaker. Ferske krydderurter setter ekstra smak på suppen.

Bold Title

bottom of page