Risnudler med biff og grønnsaker
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
Marinade:
2 ts maizena
1/2 ts sukker
1, 1/2 ts fishsauce
3 ts soyasaus
400 g biffkjøtt i strimler
Kryddersaus:
1 ts sukker
3 ss østersaus
4 ts fishsauce
2 ts soyasaus
1 dl vann
2 tomater uten skall i båter
4 dl brokkolibuketter
2 gulrøtter i tynne skiver, skåret på skrå
1 rød paprika i biter
4 porsjoner kokte risnudler
1 løk i strimler
2 ss maizena
Sort pepper
Marinade: Bland sammen maizena, sukker, fishsauce og soyasaus i en bolle og vend i biffkjøttet.
Kryddersaus: Bland sukker, østers-, fish,- og soyasaus og vann i en bolle og rør rundt til sukkeret er løst opp.
Kok opp en kjele med vann. Lag et kryss i tomatene og ha dem i det kokende vannet i 20 sek. Avkjøl i isvann og trekk av skinnet. Del opp i båter. Kok grønnsakene i 2 min, avkjøl i isvann.
Stek evt fire kaker av nudlene i olje.
Stek biff og løk i olje til det er godt brunet. Tilsett grønnsaker og stek videre til alt er varmt. Tilsett tomatbåter og kryddersausen og kok opp. Rør ut maizena i litt kaldt vann og jevn sausen. Servér med sort pepper over.
Nudlene kan også serveres kokte.