Rekesmørbrød
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
400 g reker
Marinade
Saften av 1/2 sitron
1/2 dl olje
1 ss hakket dill
Salt og pepper
Sitronkrem
150 g rømme
1 ss sitronsaft
Skall av 1 sitron
Salt og pepper
Syltet sjalottløk og fennikel
1 dl eddik
2 dl sukker
3 dl vann
1 sjalottløk
1 fennikel
Skrell rekene.
Marinade
Rør sammen alle ingrediensene
og legg rekene i marinaden.
Sitronkrem
Ha alle ingrediensene i en bolle,
og pisk det til en tykk og fin krem.
Syltet sjalottløk og fennikel
Kok opp eddik, sukker og vann, og la det koke til sukkeret er løst opp. Skjær sjalottløken i tynne skiver. Legg skivene på et rent glass og hell den kokende laken over. Sett på lokk og avkjøl. Løken er ferdig syltet etter et par timer. Skjær fennikel i tynne skiver til servering.
Servér rekene på rugbrød med sitronkrem og pynt med syltet sjalottløk, fennikel og urter.