top of page

Rekesmørbrød

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

400 g reker

Marinade
Saften av 1/2 sitron
1/2 dl olje
1 ss hakket dill
Salt og pepper

Sitronkrem
150 g rømme
1 ss sitronsaft
Skall av 1 sitron
Salt og pepper

Syltet sjalottløk og fennikel
1 dl eddik
2 dl sukker
3 dl vann
1 sjalottløk
1 fennikel

Skrell rekene.

Marinade
Rør sammen alle ingrediensene
og legg rekene i marinaden.

Sitronkrem
Ha alle ingrediensene i en bolle,
og pisk det til en tykk og fin krem.


Syltet sjalottløk og fennikel
Kok opp eddik, sukker og vann, og la det koke til sukkeret er løst opp. Skjær sjalottløken i tynne skiver. Legg skivene på et rent glass og hell den kokende laken over. Sett på lokk og avkjøl. Løken er ferdig syltet etter et par timer. Skjær fennikel i tynne skiver til servering.

Servér rekene på rugbrød med sitronkrem og pynt med syltet sjalottløk, fennikel og urter.

Bold Title

bottom of page