top of page

Reinsdyrfilet med urtecrust

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

1 dl urter, f.eks. timian
1 dl brød, revet tørt
2 ss smør
600 g reinsdyrfilet
Salt og pepper

1 dl tyttebærsyltetøy
2 ss sukker
2 gelatinblader
1 dl tyttebær, ferske eller frosne

1 sjalottløk
2 dl sopp, blandet
Smør
1 dl kyllingkraft
1 dl kremfløte
Salt og pepper

400 g bakepoteter
1/2 dl hasselnøtter
Urter til pynt

Miks urter med brød og smør. Brun reinsdyrkjøttet på alle sider. Krydre med salt og pepper. Fordel urtecrusten på kjøttstykkene og stek i ovn på 200 °C i ca 6 min.
Kok opp syltetøy med sukker, legg gelatinblader i bløt. Når gelatinet er mykt, presses vannet fra. Ha gelatinet i syltetøyet. Siles. Bland i tyttbær og sett kaldt i en time.
Stek løk og sopp i smør. Ha i kraft og fløte, kok i 3 min. Smak til med salt og pepper, og miks til ett brunt skum.
Kutt poteter i biter og stek i smør med nøtter. Pynt retten med friske urter.

Bold Title

bottom of page