Reinsdyrfilet med urtecrust
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
1 dl urter, f.eks. timian
1 dl brød, revet tørt
2 ss smør
600 g reinsdyrfilet
Salt og pepper
1 dl tyttebærsyltetøy
2 ss sukker
2 gelatinblader
1 dl tyttebær, ferske eller frosne
1 sjalottløk
2 dl sopp, blandet
Smør
1 dl kyllingkraft
1 dl kremfløte
Salt og pepper
400 g bakepoteter
1/2 dl hasselnøtter
Urter til pynt
Miks urter med brød og smør. Brun reinsdyrkjøttet på alle sider. Krydre med salt og pepper. Fordel urtecrusten på kjøttstykkene og stek i ovn på 200 °C i ca 6 min.
Kok opp syltetøy med sukker, legg gelatinblader i bløt. Når gelatinet er mykt, presses vannet fra. Ha gelatinet i syltetøyet. Siles. Bland i tyttbær og sett kaldt i en time.
Stek løk og sopp i smør. Ha i kraft og fløte, kok i 3 min. Smak til med salt og pepper, og miks til ett brunt skum.
Kutt poteter i biter og stek i smør med nøtter. Pynt retten med friske urter.