Reinsdyrfilet med pastinakkpuré
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
800 g pastinakker
5 dl h-melk
150 g mascarpone
Salt
500 g reinsdyrfilet
Salt og pepper
Olje og smør til steking
1 liten bunt frisk persille
Smør og salt
Vask og skrell pastinakken. Kutt i grove biter. og kok dem møre i melk. Sil av melken og damp pastinakken tørr. Kjør i mikser med mascarpone og eventuelt noe av kokemelken. Smak til med salt.
Gni kjøttet inn med salt og pepper. Brun på alle sider i en panne med olje. Skru ned varmen og tilsett smør. La kjøttet hvile seg ferdig i pannen.
Skyll persillebunten i kaldt vann. Rens stilken fra skuddene og kutt i biter. Sautér stilkene i smør til de er myke. Tilsett skuddene og smak til med salt. Servér straks.
Servér med poteter kokt møre i kraft og smør. Ripsgelé er også godt til.