top of page

Ravioli med artisjokker

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

45 minutter

Pastadeig
60 g smør
250 g hvetemel
1 ts salt
1 dl varmt vann

Fyll
400 g artisjokker, hermetiske
50 g meierismør
1 dl fløte
2 ss sherryeddik
1 ss timian, finhakket
1 ss persille, finhakket
Salt og pepper

Pastadeig
Smuldre sammen smør, hvetemel og salt. Tilsett vannet litt om gangen og elt det til en litt fast deig. Del deigen i to og kjevle den tynt ut til to like store lengder.

Fyll
Skjær artisjokkene i terninger og stek dem i stekepannen. Tilsett smøret og la det steke i 5 minutter. Hell over fløte og sherryeddik, og la det koke til artisjokkene er myke. Kjør det til en glatt krem med stavmikser og smak til med salt og pepper. Legg små klatter med artisjokkrem i jevn avstand på den ene deiglengden. Legg den andre deiglengden over og skjær ut firkantede raviolier. Kok dem i lettsaltet vann i ca. 4 minutter og hold dem varme. Smelt litt meierismør i en kjele, tilsett ravioliene, litt urter, maldonsalt og pepper.

Artisjokken er en morsom sak. Det er faktisk knoppen på en type tistel, og man kan både gnage av den litt tykke delen på de små bladene og spise bunnen. Smaken er mild og litt nøttaktig, og den inneholder mye næringsstoffer og mer protein enn mange andre grønnsaker.

Hvitvin, rosévin
En typisk sommerrett kan man vel si om denne. Og da er vi på den lysere siden i vinvalget. Hvitvin er helt fint. Igjen italiensk. En Soave fra Anselmi (produsenten kaller dem ikke Soave, men de er det). Men det litt frekkere valget er jo rosévin. Fenocchio Langhe Rosato fra Piemonte eller Masciarelli Rosato. Disse rosévinene fra Piemonte, som ofte vil være laget på Nebbiolo-druer, har en litt fast kjerne i midtpartiet og det vil stramme opp kombinasjonen. Men husk ekstra olivenolje for en ekstra god match.

Bold Title

bottom of page