Ratatouillesuppe med bruschetta
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
1 gul løk
1 aubergine i terninger
1 grønn squash i terninger
1 rød paprika i terninger
1 gul paprika i terninger
4 ss olivenolje
3 hvitløkfedd, hakket
2 dl hvitvin
8 dl grønnsaksbuljong
6 tomater uten innmat, hakket i biter
Salt og pepper
Basilikum, frisk
1 baguette i skiver
1 dl tapenade
2 tomater, hakkede
Surr grønnsaksbiter og løk i 2 ss olje. Ha i hvitløk, vin og buljong. Kok i 10 min og ha i halvparten av tomatbitene. Smak til suppen med salt og pepper og frisk basilikum.
Gni inn baguetteskivene med olje og hvitløk. Rist i ovn eller stekepanne. Ha på tapenade og tomathakk blandet med basilikum.
Servér suppen med bruschetta. Pynt med frisk basilikum.
Ha gjerne litt pesto eller tomatpuré i suppen. Aïoli smaker godt til.