top of page

Raspeballer med bacon

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

400 g poteter, råskrelte
100 g poteter, kokte
1 ts salt
1 1/2 dl byggmel
2 ss hvetemel
1 1/2 ltr vann/kjøttkraft

Kålrotstappe:
1/2 kålrot
2 gulrøtter
2 ts salt
1/2 ts pepper
1/2 dl kjøttkraft

500 g bacon i terninger
2 gulrøtter i skiver
Persille til pynt

Skrell og riv potetene eller mal dem på kvern. Strø på salt og bland inn melet. Melmengden kan variere avhengig av potetkvaliteten. Røren må ikke være så løs at raspeballene blir grøtete, men heller ikke så fast at de blir for tunge. Form røren til 4 store raspeballer. Kok opp kraft eller vann og kok bollene til de flyter opp.
Skrell kålrot og gulrøtter, del dem i mindre biter og kok dem møre. Hell av kokevannet og mos grønnsakene. Ha i salt, pepper og kraft.
Sprøstek bacon og kok gulrotbiter møre. Pynt med persille

Bold Title

bottom of page