top of page

Ramen - Japansk nudelsuppe med soyaegg og tang

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

Tid: 1 time

Soyaegg og nudler:
4 store egg
1 dl soyasaus
2 ss mirin

Suppe:
2 l kyllingkraft
1 håndfull tørkede shiitakesopp
1 bunt vårløk, grovhakket
1 fedd hvitløk, knust
2 ss ingefær, skrelt og i tynne strimler
1 lite ark tørket kombu eller fingertang
1 dl soyasaus

Til servering:
Stekt ribbe i tynne skiver
1 håndfull grønnkål
8 ferske shiitakesopp
1 stor nepe
1 rød chili
3 ristede noriflak, i biter
Chiliolje
Ristet sesamolje
4 porsjoner tørkede sobanudler

Soyaegg og nudler:
Kok eggene i 8 minutter og avkjøl dem i iskaldt vann. Bland soyasaus og mirin og ha det i en liten pose med ziplock/glidelåslukking eller lignende. Ha i eggene, press luften ut av posen og lukk den så soyasausen dekker det meste av eggene. La det stå på kjøkkenbenken og marinere mens du tilbereder resten.

Suppe:
Kok opp kyllingkraften og tørket sopp og la det simre i 20 minutter. Tilsett resten av ingrediensene og la det surre videre i ca. 10 minutter. Ta ut tangen, den gjør suppen bitter hvis den ligger for lenge i. Smak ev. til med mer soya og mirin. La suppen stå rett under kokepunktet mens du gjør klart tilbehøret.

Nuder:
Kok nudlene etter anvisning på pakken, sil av, og fordel dem i fire store, dype skåler. Anrett kjapt skiver med ribbe, sopp, grønnkål, noriflak, neper og chili på toppen. Hell den rykende varme suppen over og server med oljer og soyamarinade.

Til servering:
Snitt grønnkål, shiitakesopp og nepe i tynne strimler og chili i tynne skiver. Stek soppen kjapt i pannen med litt olje og salt. Ta eggene opp av soyamarinaden og del dem i to på langs. Ha marinaden over i en liten skål, og sett fram chiliolje eller -saus og sesamolje i hver sin skål.

Bold Title

bottom of page