top of page

Ramen – shio

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

Vanskelighetsgrad: Enkel

Tid: ca. 7 timer

Kraft
1 hel kylling
1 gulrot, i biter
2 cm ingefær, i skiver
2 fedd hvitløk, i biter
2 sjalottløk, i biter
5 shiitakesopp, i biter
½ dl soyasaus

4 egg
2 dl soyasaus
3 ss mirin
1 ss brunt sukker
1 dl vann

1 kg svineribbe
1 ts la-yu chiliolje
Salt og pepper
1 ts sesamolje

Topping
Brun shimejisopp
1 ss sesamolje, ristet
1 ss tamari soyasaus
1 pk nudler
1 lime, saften
1 neve aspargesbønner, delt på langs
Reddiker
Bambusskudd
2 vårløk, hakket

Vask kyllingen innvendig og utvendig. Legg den i en kjele med kaldt vann ca. 3 liter, og la den trekke rett under kokepunktet i 2 timer. Skum av med jevne mellomrom. Ta opp kyllingen og sil kraften. Ha kraften over i en ny kjele. Plukk kjøttet av kyllingen, og ta vare på det til en middag senere. Legg skroget og beina i kjelen med kraften, tilsett grønnsaker og soyasaus og la det trekke i underkant av to timer. Sil kraften.

Kok eggene i sju minutter, skrell dem og legg dem i en skål med soyasaus, mirin, brunt sukker og vann. La eggene ligge natten over eller minimum tre timer. Salte og pepre ribben, gni den inn med la-yu, og legg den i en ildfast form med skinnet ned. Dekk kjøttet med vann og dekk med aluminiumsfolie. Stek kjøttet på 90 grader i ca. fem timer. Skjær det i tynne skiver og grill det i panne med sesamolje.

Stek shimejisoppen sammen med sesamolje og tamari. Kok nudlene som anvist på pakken, mariner dem med litt tamari og limejuice. Hell over kraften og fordel reddiker, bambusskudd, vårløk, aspargesbønner, sopp, egg og ribbe over.
Topp med litt sesamolje.

Bold Title

bottom of page