top of page

Røyekroketter

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

600 g røyefilet
1 eggehvite
2 dl fløte
20 - 30 spinatblader
1 boks røde eller brune bønner (uten tomat)
1/2 chili
1/2 mango
1 ss finhakket gressløk
1 lime
1 dl extra virgin olivenolje
Salt og pepper

Panering:
100 g hvetemel
1 egg
100 g brødrasp
7 dl soyaolje til fritering

Fiskefarse: Bruk 200 g av fisken, tilsett eggehvite og kjør i hurtigmikser på full hastighet. Ha i 1/4 ts salt og spe inn fløten. Kjør farsen glatt, men ikke så lenge at den blir varm.

Kroketter: Fjern hovedstilken fra spinaten og forvell bladene raskt i kokende vann. Skjær resten av røya i to stykker på ca 5 x 15 cm og legg dem på aluminiumsfolie. Dekk røya med spinatblader og bre farse over. Rull fisk og farse til en pølse inni folien. Legg pølsene i fryseren i minst 1 time til de begynner å bli litt harde. Fjern folien. Vend pølsene i hvetemel, så i sammenvispet egg og til sist i brødrasp.
Fritér krokettene i soyaolje til de blir gylne (2 – 3 minutter) og la dem renne av seg på en rist. Stek dem så i ovn i 8 – 10 minutter ved 200°C. La hvile.

Grønnsaker: Skyll av bønnelaken i et dørslag og ha bønnene i en kjele sammen med strimlet chili (fjern frøene). Varm opp og tilsett mango i terninger og hakket gressløk. Skvis over limesaft før servering.

Servering: Skjær krokettene i pene stykker og anrett et par biter på hver tallerken. Fordel mangobiter, bønner og chilistrimler. Skvett noen dråper god olivenolje over. Kokt ris smaker godt til.

Bold Title

bottom of page