Røyefilet med kongekrabbe
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
600 g røyefilet med skinn
200 g rå kongekrabbe
700 g mandelpoteter
100 g smør
2 fedd hvitløk
1/2 ltr soyaolje til fritering
4 minipaprikaer
1 gul squash
1 ts karri
1 dl olivenolje
1 sitron
Urter til pynt
Salt og pepper
Krabbe: Skjær over beina med sagkniv på hver side av leddene, slik at du får rør uten «skillevegger». Leddene kastes. Klipp opp skallet på langs på begge sider av rørene og frigjør «pølser« av kjøtt. Det er en beinplate i kjøttet. Denne trekkes ut med en tang.
Potetpuré: Skrell mandelpotetene og kok dem møre i usaltet vann. Ha i smør og ett hakket hvitløkfedd og rør til mos med en visp. Smak til med salt og pepper.
Potetchips: Vask poteten og skjær den i tynne skiver. Lag stripemønster med en kniv. Fritér i olje på svak varme til potetskivene blir gylne og sprø.
Fylt paprika: Svi paprikaen kullsort med en blåselampe. Skyll under rennende kaldt vann og skrap av det forkullede skallet med en kniv. Skjær av skalpen og ta ut frøene. Del squashen i 4 på langs og skjær ut kjernen. Del resten i jevnstore terninger som stekes raskt i glovarm panne med 2 ss olivenolje og tynne skiver av 1/2 fedd hvitløk. Smak til med salt og pepper. Fyll squashbitene i paprikaen, pensle med olje og stek i ovnen ved 220°C i 3 – 4 minutter. Paprikahatten skal være med. Lokket settes på plass etter stekingen.
Røyefilet, krabbe og saus: Del fisken i 8 biffer og stek dem i glovarm panne med skinnet ned i 5 – 6 minutter.
Del krabbekjøttet i 4 biter. Stek dem i olje på sterk varme i ett minutt på hver side. Hell av fettet og ha i den resterende oljen. Tilsett skiver av hvitløk og karri og varm opp. Ta ut hvitløken før servering.
Servering: Legg en røyefilet med skinnet ned på tallerkenen, deretter en krabbebit, så en røyefilet med skinnet opp. Lag et egg av potetpuré og stikk potetchips nedi. Anrett fylt paprika på tallerkenen og skvett over noen dråper krydderolje fra stekingen. Server med sitron og friske urter.