top of page

Røkt svinekam med aprikoskompott

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

4 gulrøtter
2 sjalottløk, i ringer
1 laurbærblad
1 svinekam, røkt og kokt

2 dl aprikoser
1/2 dl vann
2 ss sukker

3 dl sjysaus
1 ss smør
2 ss timian, hakket
Salt og pepper
4 ss nøtter, hakkede

Kok opp 1 ltr vann. Skrell gulrøtter og del i biter. Kok gulrøtter møre i vann sammen med løk og laurbærblad. Varm kjøttet i vannet.
Del aprikoser i biter og kok til en kompott med vann og sukker (ha gjerne litt vanilje i).
Kok opp sjysausen. Ha i smør og hakket timian. Smak til med salt og pepper. Del kjøttet i biter eller skiver og servér med gulrøtter, aprikoskompott og saus. Dryss over noen nøtter og pynt med timian.

Servér med kokte poteter, pommes frites eller stappe.

Bold Title

bottom of page