top of page
Røkt svinekam med aprikoskompott
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
4 gulrøtter
2 sjalottløk, i ringer
1 laurbærblad
1 svinekam, røkt og kokt
2 dl aprikoser
1/2 dl vann
2 ss sukker
3 dl sjysaus
1 ss smør
2 ss timian, hakket
Salt og pepper
4 ss nøtter, hakkede
Kok opp 1 ltr vann. Skrell gulrøtter og del i biter. Kok gulrøtter møre i vann sammen med løk og laurbærblad. Varm kjøttet i vannet.
Del aprikoser i biter og kok til en kompott med vann og sukker (ha gjerne litt vanilje i).
Kok opp sjysausen. Ha i smør og hakket timian. Smak til med salt og pepper. Del kjøttet i biter eller skiver og servér med gulrøtter, aprikoskompott og saus. Dryss over noen nøtter og pynt med timian.
Servér med kokte poteter, pommes frites eller stappe.
Bold Title
bottom of page