top of page
Røkelaksmousse
med lodderogn

INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
Ingredienser:
50 g svart lodderogn
1 dl rømme
½ sitron, saften
100 g røkelaks i strimler
Potetchips
350 g røkelaks i biter
50 g usaltet smør
2 dl lettrømme
100 g lys lodderogn
2 pl gelatin
3 ss akevitt
Friske urter som gressløk og dill
50 g svart lodderogn
1 dl rømme
½ sitron, saften
Miks røkelaks, smør og rømme sammen i en foodprocessor. Rør inn lodderogn.
Bløt og smelt gelatinplatene i akevitten, og rør dem inn. Fordel massen i porsjons-former som er penslet tynt med olje. La moussen stivne i kjøleskap i minst 1 time.
Del opp moussen i passende biter, og vend inn finhakkede, friske urter.
Bland lodderogn med rømme og sitronsaft.
Anrett bitene på potetchips, og server dem med røkelaks i strimler og sausen.
Bold Title
bottom of page
