top of page

Rødvinsgryte med sitronbakt pastinakk

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

2 gulrøtter
8 små sjalottløk
100 g knollselleri
2 ss olje
Ca 1 kg okseflatbiff eller høyrygg i biter (bruk gjerne elg eller annet vilt)
3 ss tomatpuré
4 hvitløkfedd
2 laurbær
1 kvist rosmarin
7 dl rødvin
Salt og pepper
1 ss oksefond, konsentrert
Maizenamel

4 små pastinakk
3 ss olje
1 sitron, skallet

Persille til pynt

Skrell gulrøtter, løk og selleri. Del gulrøtter og selleri i biter. Varm opp oljen i en kjele og brun kjøttbitene godt. Ha i tomatpuré, gulrøtter, hvitløk, selleri, løk og krydder. Surr i 2 minutter. Ha over rødvin og kok under lokk på svak varme i 1-1 1/2 time til kjøttet er mørt. Smak til med salt, pepper og oksefond, jevne med maizena. (Hvis du synes at gryten er for kraftig i smaken kan du ha i litt vann).
Skrell og del pastinakker på langs. Ha bitene i ildfast form sammen med olje og sitronskall. Stek i ovn på 200 °C i ca 20 min eller til de er møre. Smak til med salt og pepper.
Servér gryten med bakt pastinakk, pynt med persille.

Servér med kokte poteter eller potetstappe tilsmakt sennep. En liten grønn salat med tomat smaker godt til.

Bold Title

bottom of page