top of page
Rødvinsbresert oksehale med rotgrønnsaker
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
12 biter oksehale
1 ss smør
2 ss tomatpuré
4 dl rødvin
4 dl vann
Salt og pepper
600 g poteter, skrelte
4 dl melk, varm
4 vårløk, hakkede
400 g rotgrønnsaker i terninger
4 små rødløk
2 ss sennep
Rosmarin og urter til pynt
Brun oksehaler i smør og tomatpuré. Ha over vin og vann og kok på svak varme i ca 3 timer. Ta opp oksehalene og rens dem. Kok sammen væsken til saus. Smak til med salt og pepper.
Kok potetene møre og mos sammen med melk. Ha i vårløk. Smak til med salt og pepper.
Kok rotgrønnsaker og rødløk møre i saltet vann. Anrett potetstappe, oksehaler og rotgrønnsaker på fire tallerkener. Pynt med sennep, urter og løk. Hell sausen rundt om og servér.
Bold Title
bottom of page