Rød karri med andelår og syrlig papayasalat
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
4 ferske andelår
2 løk, finhakkede
3 fedd hvitløk, finhakket
1 ss frisk ingefær, revet
1 aubergine i små biter
3 ts rød karri pasta (mindre hvis du vil ha retten mild)
1 boks kokosnøttmelk
1 boks kokosnøttkrem
1 1/2 ts soyasaus, light
3 lime, saften
1 ts sukker
Agurk-papayasalat:
1 agurk
1 papaya
2 lime, saften
1 neve peanøtter, knuste
1 neve friske
korianderblader, hakket
1 ts brunt sukker
1 ss fiskesaus
1 tomme ingefær, revet
Brun andelårene på skinnsiden over medium varme i en jerngryte eller høy stekepanne. Ta lårene ut. Ha finhakket løk i gryta og la det surre til blankt i ca 2 min, tilsett hvitløk, ingefær og aubergine og surr videre i 1-2 min. Tilsett rød karripasta og kokosmelk, rør hele tiden. Ha i soyasaus, limesaft og sukker. Kok opp og ha i andelårene. Ha på lokk og sett gryta i ovnen på 160 °C i 1–1,5 time, eller til andelårene er møre.
Skrell agurk og papaya. Riv eller kutt i fine strimler. Bland med resten av ingrediensene til salaten. Sett kjølig i minst 30 min før servering.
Tips: (bruk gjerne ferdig andeconfit (andelår som er saltet og kokt i sitt eget fett)