top of page

Rådyrtartar med brønnkarsekrem

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

2

250 g ferskt lårkjøtt eller ytrefilet av rådyr
Salt og pepper
Olivenolje
2 skiver dansk rugbrød
2 ss meierismør
1 potte brønnkarse
1 dl majones
1 dl seterrømme
½ sitron

Skjær det ferske rådyrkjøttet i store terninger og salt det lett. Frys kjøttet over natten. Halvtin det og hakk det til en grov kjøttdeig. Smak det til med salt, pepper og litt olivenolje.

Hakk skivene med rugbrød og rist det i smør i steke­pannen til det er gyllent og sprøtt. La det meste av stekefettet renne av på kjøkkenpapir. Smak til med litt salt.

Plukk noen fine stilker og blader av brønnkarse til pynt. Hakk resten fint og kjør brønnkarse, majones og rømme med stavmikser. Smak til med sitronsaft og salt.

Form kjøttet til to biffer og servér med brønnkarsekrem og sprøstekt rugbrød. Pynt med stilker og blader av brønnkarse.

Bold Title

bottom of page