top of page

Rådyrmedaljonger med rips og squash

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

800 g rådyr (møre stykker fra lår eller ytrefilet)
Noen rips
1 squash
Smør til steking

Potetpuré:
800 g mandelpotet
200 g smør

Saus:
3 ltr rådyrkraft
3 dl rødvin
1 dl ripssaft

Saus: Kok rødvinen inn til det halve. Tilsett kraft og ripssaft og kok ned til 5 – 6 dl ferdig saus.
Biffer: Skjær pene biffer av rådyrkjøttet. Stek biffene i 2 – 3 minutter i en varm stekepanne med litt smør.
Garnityr: Skjær squashen i “tønner” og fres dem gylne i stekefettet etter biffene.
Potetpuré: Skrell potetene og kok dem møre. Mos potetene godt, rør inn smøret og smak til med salt og pepper.
Servering: Anrett biffene på tallerkenen. Hell saus over og rundt. Fordel squashkubber rundt kjøttet og pynt med noen ripsbær. Bruk gjerne også litt potetgull som pynt.

Bold Title

bottom of page