Rådyrgryte med traktkantareller og blåbær
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
1 time og 20 minutter
600 g grytekjøtt fra rådyr i biter
Smør
100 g røkt bacon i biter
100 g traktkantareller
2 gulrøtter i biter
1 hakket løk
2 hakkede hvitløkfedd
4 knuste einerbær
2 dl rødvin1 liter vann
Maisenna til jevning
2-3 ss fond
Salt og pepper
2 dl blåbær
Timian
Brun kjøttet rundt om i smør i en kjele. Ta opp kjøttet fra kjelen, og stek bacon, kantareller, gulrot, løk og hvitløk. Ha tilbake kjøttet i kjelen, og tilsett einerbær, vin og vann. Kok over svak varme i ca. 1 time eller til kjøttet er mørt.
Jevn gryten med maisenna, og smak til med fond, salt og pepper. Vend i blåbær og pynt med timian ved servering.
Server med en grov potetstappe med sennep, bakte rotgrønnsaker, gele og flere stekte traktkantareller.