top of page

Rådyrgryte med filo-pakke

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

600 g strimlet rådyrkjøtt
200 g aspargesbønner
50 g maiskorn
1/2 ltr viltkraft
1 ss maizena rørt ut i 1/2 dl vann
1 ss balsamicoeddik
1 ss sukker
200 g kvernet rådyrkjøtt
1/4 løk
1 dl vann
4 – 8 ark filo-deig
1/2 ltr soyaolje til fritering
Salt og pepper

Gryte: Brun kjøttet godt og ha over kraft. Kok på svak varme til kjøttet er mørt. Koketiden vil variere alt etter hva slags kjøtt du har. Etterfyll med kraft eller vann til kjøttet er helt dekket. Skjær endestykkene av aspargesbønnene og tilsett i gryten sammen med maiskorn. Jevn om nødvendig med maizena og smak til med sukker, salt og pepper.
Rådyrpakker: Bland kvernet kjøtt, vann og finhakket løk. Smak til med salt og pepper. Pakk farsen inn i filo-ark og fritér pakkene i olje på middels varme til de er gylne.
Servering: Anrett en god porsjon rådyrgryte på tallerkenen og legg de friterte pakkene på toppen. Pynt gjerne med urter.

Bold Title

bottom of page