top of page

Rå fjellørret med puffet ørretskinn

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

200-300 g filet av fjellørret
Salt og sukker
Friske granskudd (plukkes om våren og oppbevares i fryseren)
Majones
Soyasaus
Ørretrogn

Velg fjellørret av høy kvalitet, og frys den ned til -18 °C før bruk. Del fisken i tynne skiver med en skarp kniv. Anrett fisken på iskalde tallerken. Servér med granskudd, majones (røkt eller smakt til med urter og aske av purreløk), soyasaus, ørretrogn og puffet skinn.

Puffet ørretskinn
Fileter fisken og skrap skinnet rent for fiskekjøtt og fett. Dekk fiskeskinnet med grovt salt og la det ligge i minst 1 døgn. Børst av saltet og tørk skinnet på et luftig sted. Fritér/puff det tørre skinnet ved høy varme, minst 190 °C, i solsikke- eller rapsolje.



Vinanbefaling: Villa Raiana Greco di Tufo, Campania, Italia

Bold Title

bottom of page