Potetkake med timian og morkelfrikassé
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
8 skiver bacon, i biter
8 middels store poteter
1 sjalottløk, hakket
2 ss timian, grovhakket
2 never morkler, forvellede*
2 sjalottløk
1 ss smør
1 ss mel
2 dl kremfløte
Salt og pepper
Stek baconbitene i en teflonpanne. Ta opp baconbitene. Rasp potetene grovt og bland med bacon, løk og timian. Krydre med salt og pepper og bland godt sammen. Form til en stor kake i stekepannen med baconfettet og stek på begge sider på middels varme. Kaken deles opp i kakestykker ved servering.
Skjær morkler og løk i biter og surr i smøret. Pisk inn mel og spe med fløte til en stuing. Smak til med salt og pepper.
Server stuingen med potetkaken.
Server gjerne med litt sprøstekt bacon, tomat og salatblader.
<b><i>*NB! Fersk sandmorkel er svært giftig og kan være dødelig! Sørg for å være grundig orientert om hvordan du unngår forgiftning! Soppen må forvelles tre ganger i rikelig med vann som skiftes mellom hver gang!</i></b>