Potet & purre suppe
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
Tid: 40 minutter
Bacon- og
rugcrumble:
75 g bacon
4 skiver rugbrød
1 ss olivenolje
Suppe:
500 g poteter
4 purrer
50 g smør
1 liter kyllingbuljong
1 dl kremfløte
Salt og pepper
Ca. 1 dl purre, den
hvite delen, finsnittet
Bacon- og rugcrumble
Skjær bacon og rugbrød i små
terninger og stek det sprøtt
i stekepannen. La det renne av
på tørkepapir.
Purreaske
Legg det grønne og annet avskjær av purren under grillen i ovnen til det er kullsvart. Dryss litt av asken over suppen ved servering for å gi en litt bitter, men dyp grillsmak
Suppe:
Skrell potetene og skjær dem i små
terninger. Rens purren og skjær den i
tynne skiver. Smelt smøret i en panne,
og stek poteter og purre uten at det tar farge. Tilsett buljongen og kok opp.
La suppen koke i ca. 15 minutter, til grønnsakene er møre. Kjør suppen glatt
i en blender og hell den tilbake i kjelen,
eller kjør den glatt med stavmikser i kjelen. Tilsett kremfløte, kok opp og
smak til med salt og pepper. Server
suppen med finsnittet purre og baconcrumble.