top of page

Plomme av lam

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

600 g lammeplomme
Salt og pepper
Olje til steking

16 små gulrøtter
12 småløk

1 tomme ingefær, skrelt og finhakket
2 ss soyasaus
1 ss riseddik
2 ss honning
1 ts sennep, sterk

Frisk timian, oregano og rødløk til pynt

Krydre lammekjøttet med salt og pepper. Brun det på alle sider i en panne med olje. Stek videre i ovn på 160 °C i 12-15 min. La kjøttet hvile i 20 min før det serveres.
Skrell gulrøtter og løk. Kok dem helt møre i lettsaltet vann. Avkjøl i isvann om de ikke skal serveres straks.
Ha alle ingredienser til glasur i en kjele. Kok til sirupkonsistens. Vend lammekjøtt og grønnsaker i glasuren ved servering.
Pynt med friske urter og frisk rødløk.

Servér med potetmos smakt til med vårløk og sennep.

Bold Title

bottom of page