Pizza med lammepølse og parmesan
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
Pizzadeig:
500 g hvetemel
1 ts salt
1 ss olivenolje
10 g tørrgjær
Ca 5 dl vann, fingervarmt
Tomatsaus:
2 sjalottløk, finhakket
2 fedd hvitløk, presset
1 ts tomatpuré
1 dl hakkede hermetiske tomater
1 ts hvitvineddik
1 ts sukker
1 ts rosmarin, finhakket
1 ts basilikum, finhakket
Salt og pepper
100 g lammepølse
50 g parmesanost, revet
50 g grønne oliven
Noen friske salatblader
Bland alle ingrediensene til pizzadeigen. Elt i 10 min til en myk deig som ikke er klebrig. La deigen heve et lunt sted i 20 min.
Fres løk, hvitløk og tomatpuré i en kjele. Ha i hermetiske tomater, eddik og sukker. Kok til sausen tykner. Tilsett rosmarin og basilikum. Smak til med salt og pepper.
Kjevle ut deigen til fire tynne små pizzabunner. Legg dem på et brett. Ha på tomatsaus. Del pølser i biter og legg på. Strø over oliven og parmesan. Stek i ovn på 200 °C i 15 min.
Legg på salaten rett før servering.