top of page

Pizza

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

Pizzadeig:
1½ dl vann,
lunkent
½ pk tørrgjær
1 ts sukker
1 ts salt
1 ss olivenolje
4 dl hvetemel

Aprikospuré:
200 g aprikoser
Vann
Sitronsaft

2 dl crème fraîche
4 vårløk, hakket
Litt frisk timian

Til servering:
Ca. 200 g kraftkar
4 ss ristede hassel-
nøtter, grovhakket

Ha vannet i en bolle og tilsett gjær, sukker, salt og olivenolje. Arbeid inn melet litt etter litt til en jevn deig. Elt deigen for hånd eller i maskin i 5 minutter. La deigen heve under et klede i 30 minutter.
Aprikospuré: Del aprikoser i to, og ha dem i en kjele. Dekk med vann og kok i ca. 10 minutter eller til aprikosene er myke. Miks til en jevn puré med en stavmikser og smak til med sitronsaft.
Del deigen i fire emner som du ruller til boller. La bollene heve i 20 minutter. Sett en bakestein nederst i ovnen, og sett ovnen på full guffe.
Kjevle ut bollene og ha på crème fraîche, vårløk og timian. Stek pizzaene til de har pen farge. Dryss over kraftkar og ristede nøtter, og sprøyt over aprikospuré.

Bold Title

bottom of page