Pinnekjøtt med kålrotstappe
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
1 1/2 kg pinnekjøtt
1 kg kålrot
1 gulrot
1 ss smør
800 g mandelpoteter
Friske urter til pynt
Salt og pepper
Legg pinnekjøttet i kaldt vann i ca 1 time. Skift vann og la det stå over natten. Bytt gjerne vann flere ganger.
Damp pinnekjøttet på rist eller bjørkepinner i en stor kjele. Det skal være litt vann i bunnen hele tiden. Etterfyll om nødvendig, så kjelen ikke går tørr. Kjøttet dampes i ca to timer under lokk. Rist litt på kjelen av og til. Kjøttet kan gis litt skorpe under grillelementet før servering (pass på!).
Skrell gulrot og kålrot og del dem i skiver. Kok skivene møre i usaltet vann. Hell av vannet, damp grønnsakene tørre og kjør dem til puré med en stavmikser. Rør inn smør og 2–3 ss kraft fra pinnekjøttkjelen.
Potetene kokes møre med skallet på. Skrell og servér.