top of page

Pinnekjøtt dampet med juleøl

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

1 kg pinnekjøtt, lagt i bløt over natten)
Bjørkepinner
Ca 1 ltr CB-juleøl (eller annen god juleøl)
1 kvast rosmarin

400 g kålrot
400 g søtpotet
2 ss smør
Salt og nykvernet sort pepper

Legg pinnekjøttet i rikelig med kaldt vann. Det bør ligge i minst 12 timer, aller helst to dager. Det er bedre å tilsette noe salt mot slutten, enn at det er for salt!
Legg bjørkepinner eller rist i bunnen av en vid kjele. Ha i kvasten med rosmarin. Stable pinnekjøttet på kryss og tvers (slik at dampen kommer lett til overalt). Hell i øl til det dekker pinnene. Legg på aluminiumsfolie og sett kjelen på platen. Hell på mer øl underveis slik at det ikke damper tørt. Kjøttet er ferdig når det løsner lett fra beinet.
Skrell kålrot og søtpotet. Kok helt møre i vann. Sil av vannet og kok noe videre, slik at vannet fordamper. Mos stappen med en sleiv eller stavmikser. Smak til med smør, salt og pepper.

Bold Title

bottom of page