top of page
Piggvar med kongekrabbe
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
600 g piggvarfilet
Salt og pepper
Olje og smør til steking
400 g kongekrabbe, ferdig kokt
1 dl fløte
1 ss sitronsaft
2 ss gressløk, finhakket
Salt og pepper
12 små gulrøtter
2 stilker stangselleri, i skiver
Ha salt og pepper på fisken. Stek lysebrun på den ene siden i olje. Trekk pannen av platen og tilsett en klatt smør. Snu fisken og la den trekke ferdig.
Rens kongekrabbe. Ha den i en kjele med fløte og sitronsaft. Kok til det tykner. Tilsett finhakket gressløk. Smak til med salt og pepper.
Vask og skrell gulrøtter. Kok dem myke i lettsaltet vann. Tilsett stangselleri det siste minuttet.
Anrett grønnsaker på tallerken. Legg på fisken og topp med kongekrabbe. Bruk noe av stekesjyen som saus.
Bold Title
bottom of page