Piggvar i appelsin- og basilikumsmør

INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
600 g piggvarfilet
Salt og pepper
Olje og smør til steking
2 appelsiner
1 ts sukker
50 g smør
2 ss basilikum, finhakket
4 artiskokker
2 ltr vann
1 kvast timian
1 sitron
1 ss salt
1 ss hvitvineddik
5 pepperkorn, sorte
100 g østersopp
Olje og smør til steking
4 skiver bacon
Renskjær fiskefiletene. Ha på salt og pepper. Stek lysebrun på den ene siden i olje. Ta pannen vekk fra platen og tilsett smør. Snu fisken og la den trekke ferdig.
Kok saften av 2 appelsiner og sukker til sirup. Visp inn smør og smak til med basilikum.
Rens og trim artiskokkene. Kok opp vann og ha i timian, sitron, salt, eddik og pepper. Kok artiskokkene møre.
Stek sopp lysebrun i olje og smør.
Kutt bacon i tynne strimler og stek dem sprø.
Varm fisk i ovn. Vend artiskokker i appelsinsmør. Anrett fisken på sopp. Legg artiskokker ved siden av, og topp med bacon. Hell resten av appelsinsmøret over.
Server med lune cherrytomater.