Pho - Vietnamesisk suppe med oksehale og urter
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
Oksehalekraft
1 ts korianderfrø
1 ts hel nellik
4 hele stjerneanis
1 kanelstang
2 løk
1 (ca. 8 cm) ingefær
1 kg oksehaler
1 stor gulrot
1 liten rettich (daikon)
2 ss fiskesaus
2 ss sukker
Forslag til tilbehør
500 g glassnudler
Vårløk
Koriander
Rød chili
Thaibasilikum
Bønnespirer
Gulrotstrimler
Limebåter
Hoisinsaus
Sriracha
Rist koriander, nellik, stjerneanis og kanel i tørr panne på lav varme i 2-3 minutter. Rør ofte. Ta krydderne opp av pannen og sett dem til side. Skru opp varmen. Del løken i to og skjær ingefæren i grove biter. Stek løk og ingefær med kuttflaten ned i samme panne i litt olje til de nesten er svartbrente. Fyll en stor kjele med kaldt vann, ha i oksehalene og kok opp. La det koke i 5 til 10 minutter for å fjerne skum og urenheter. Hell av vannet og skyll oksehalene i kaldt vann. Skrell gulroten og rettichen og skjær dem i grove biter. Fyll den samme kjelen med ca. 5 liter vann og tilsett oksehaler, løk, ingefær, krydderne, gulrot og rettich. Kok opp, skru temperaturen ned til lav varme og la det småkoke uten lokk i ca. 4 timer til væsken er redusert til ca. 3 liter. Ta opp oksehalene og plukk av kjøttet. Sil kraften over i en ren kjele og la den stå over natta. Dagen etter skummer du av fettet som har lagt seg på toppen. Varm kraften forsiktig opp og rør inn fiskesaus og sukker. Smak til og krydre etter behov, og kok opp kraften. Tilbered nudlene som anvist på pakken. Sil av vannet og fordel nudlene i fire suppeboller. Varm oksehalekjøttet i panne med litt hoisinsaus og ev. sriracha. Ha raust med kjøtt i hver bolle. Hell over den kokende varme kraften og server med urter og sauser.