top of page

Pho, nuddelsuppe

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

Vanskelighetsgrad: Enkel

Tid: 6 timer

1 kg oksebryst
3 ts salt
3 1/2 l vann
2 løk, i skiver
2 cm ingefær, i biter
2 stjerneanis, hele
6 nellik
1 ss fennikelfrø
1 ss korianderfrø
2 kardemomme, hel
1 kanelstang
4 ss fiskesaus
2 ts brunt sukker

Topping til suppen
100 g bønneskudd
3 vårløk, snittet
300 g ytrefilet, i tynne skiver
200 g risnudler, kokt som anvist på pakken
Koriander
Thai basilikum
Lime
Hoisinsaus
Srirachasaus

Skyll kjøttet under rennende kaldt vann for å fjerne blodrester og urenheter. Ha kjøttet i en kjele og dryss over saltet. Hell over vannet og gi det et lite oppkok. Skum av urenheter underveis, og fyll på med mer vann hvis nødvendig. Du skal sitte igjen med ca. 1 1/2 liter kraft. Brun løken i panne og ha det i kraften sammen med ingefæren. Rist alle krydderne i tørr stekepanne for å trekke ut mer smak. Ha krydderne i kraften og la det trekke i 3-5 timer, eller til kjøttet er mørt. Sil kraften og smak den til med litt fiskesaus og brunt sukker. Plukk kjøttet i små biter og anrett det i en bolle. Hell over kraften og topp med bønneskudd, vårløk, rå ytrefilet, risnudler og urter.
Topp med urter, limesaft og litt srirachasaus hvis man vil ha den litt sterkere.

Bold Title

bottom of page