Persisk sjøkreps med safran og gulbeter
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
2
Persisk sjøkreps
4 store sjøkrepshaler
4 grillspyd
2 ss klaret smør
2 ss god honning
1 klype persisk te
Litt safran
2 ss rosevann
1/2 appelsin
Fylt gulbete
1 stor gulbete
100 g fetaost
1/2 appelsin
Litt peppermynte
Sort pepper
Til servering
3 ss berberisbær
3 ss pistasjnøtter
Gjøksyre og gjøksyreblomster
Persisk sjøkreps
Stikk grillspyd langs sjøkrepshalene under skallet for at de ikke skal krølle seg, og kok halene i lettsaltet vann i 3 minutter. Avkjøl, skrell halene og fjern tarmen. Smelt klaret smør og honning i en kjele og tilsett te, safran og rosevann. Glaser halene raskt i smøret og press over appelsinsaften.
Fylt gulbete
Skrell gulbeten og skjær den i tynne skiver. Stans ut rundinger og kok dem i lettsaltet vann på svak varme i 10 minutter. Avkjøl og tørk skivene. Arbeid sammen fetaost, appelsinskall og hakket peppermynte og krydre med pepper. Fordel fetaostblandingen på gulbeteskivene og klem dem sammen til trekanter.
Til servering
Kok opp 1 dl vann og ha berberisbærene i kjelen. Grovhakk pistasjnøttene. Del sjøkrepshalene i biter, og topp med bær og nøtter. Servér med gulbete og smøret, og pynt med gjøksyre og gjøksyreblomster.
Hvis du ikke finner berberisbær, kan du bruke tørkede tyttebær eller gojibær.