top of page

Persisk sjøkreps med safran og gulbeter

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

2

Persisk sjøkreps
4 store sjøkrepshaler
4 grillspyd
2 ss klaret smør
2 ss god honning
1 klype persisk te
Litt safran
2 ss rosevann
1/2 appelsin

Fylt gulbete
1 stor gulbete
100 g fetaost
1/2 appelsin
Litt peppermynte
Sort pepper

Til servering
3 ss berberisbær
3 ss pistasjnøtter
Gjøksyre og gjøksyreblomster

Persisk sjøkreps
Stikk grillspyd langs sjøkrepshalene under skallet for at de ikke skal krølle seg, og kok halene i lettsaltet vann i 3 minutter. Avkjøl, skrell halene og fjern tarmen. Smelt ­klaret smør og honning i en kjele og tilsett te, safran og rosevann. Glaser halene raskt i smøret og press over appelsinsaften.

Fylt gulbete
Skrell gulbeten og skjær den i tynne skiver. Stans ut rundinger og kok dem i lettsaltet vann på svak varme i 10 minutter. Avkjøl og tørk skivene. Arbeid sammen fetaost, ­appelsinskall og hakket peppermynte og krydre med pepper. Fordel fetaost­blandingen på gulbeteskivene og klem dem sammen til trekanter.

Til servering
Kok opp 1 dl vann og ha berberisbærene i kjelen. Grovhakk pistasjnøttene. Del sjøkrepshalene i biter, og topp med bær og nøtter. Servér med gulbete og smøret, og pynt med gjøksyre og gjøksyreblomster.

Hvis du ikke finner berberisbær, kan du bruke tørkede tyttebær eller gojibær.

Bold Title

bottom of page