top of page

Persillefylt skate

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

800 g skatefilet
1 kvast persille
8–16 sateispyd
1/2 ss hvitvinseddik
1 ss olivenolje
Salt og pepper
400 g persillerot
100 g smør

Skjær bort 200 g av fiskefileten og legg til side. Resten legges flatt, dekkes med hakket persille og skjæres i brede strimler. Rull sammen og hold rullene sammen med satei-spyd. Stek i ovn ved 250°C i 10–15 minutter.
Resten av fisken trekkes i vann i 5 minutter. Legg den i en bolle og rør inn eddik og olje med en skje. Smak til med salt og pepper.
Skrell persilleroten, skjær den i grove biter og kok den mør i usaltet vann. Kjør persilleroten til puré i hurtigmikser sammen med halvparten av smøret. Resten av smøret smeltes.
Servér i varme glass. Fyll glasset nesten helt opp med persillerotpuré. Hell over litt smeltet smør og legg fiskerullen oppå. Topp det hele med et salatblad fylt med fisk-/eddik-/oljeblanding.

Bold Title

bottom of page